Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány azon területe, amely az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel és azok gyógyításával foglalkozik, hatáskörébe pedig azok a betegségek tartoznak, amelyek gyógyszeres megoldást, nem pedig sebészeti beavatkozást igényelnek. Szakterületei közé tartozik a kardiológia (szív- és érrendszeri betegségek), az endokrinológia (hormonális panaszok), a gasztroenterológia (gyomor-, bél-, máj-, epeúti kórállapotok) vagy a pulmonológia (légzőrendszeri problémák).

Belgyógyász felkeresése abban az esetben indokolt, ha a páciens bizonytalan a tüneteivel kapcsolatosan: általános panaszokat érzékel, mint a nátha, a has-, fej-, mellkasi fájdalom vagy a szédülés és nem tudja, hogy pontosan milyen orvoshoz forduljon kivizsgálásra.

Szakorvosaink nagy tapasztalattal és sok éves klinikai gyakorlattal rendelkeznek, akik a tünetek, panaszok és a kórtörténeti információk feltárása után elvégzik a fizikális vizsgálatokat, majd meghatározzák a további diagnosztikai lépéseket, illetve előírják a további vizsgálatok, konzíliumok megszervezését is.

Mindemellett megelőző célzattal is érdemes felkeresni a MyDoctor Egészségközpontot, hiszen kollégáink személyre szabott, éves prevenciós szűrővizsgálatok összeállításával nyújtanak segítséget az egészséges életvitel kialakításában. Egyes betegségek akár panaszmentes állapotban is felismerhetőek, amelyek időben észlelve könnyedén gyógyíthatóak!

  • Belgyógyászati szakvizsgálat
  • 22 000 Ft
  • Belgyógyászati kontroll vizsgálat
  • 17 000 Ft

Dr. Pál Tamás

Kardiológus, belgyógyász szakorvos

2012-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Orvosi tevékenységemet Budapesten a Szent János Kórház III. Belgyógyászati Osztályán kezdtem meg, majd 2014-től a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Kardiológiai Osztályán folytatom jelenleg is. 2018-ban belgyógyászatból, majd 2019-ben kardiológiából szereztem szakvizsgát, kiválóan megfelelt minősítésekkel.

Munkahelyem Budapest egyik vezető kardiológiai centruma, mely jelentős betegszámmal dolgozik éves szinten. Munkám során elsősorban kardiológiai betegekkel foglalkozom azonban a cardiovascularis megbetegedések széles palettája révén lehetőségem nyílt számos belgyógyászati társzakma munkájába belelátni és az aktuális kezelési stratégiákat megismerni. Betegeimet és problémáikat a belgyógyászati diagnosztika alapelvének megfelelően holisztikusan szemlélem, hiszen minden állapot, kórkép és szervi eltérés összefügg a többivel, a betegség kezelése befolyásolja a páciens szervezetének egészét. Szakmámon belül fő érdeklődési területem a krónikus szívelégtelen betegek gondozása, illetve echocardiographiás vizsgálatok végzése.

Szakmai tapasztalat:

2012-2014: Szent János Kórház III. Belgyógyászati Osztály

2014-től jelenleg is: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Kardiológiai Osztály

Végzettségek:

2012: Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar

2018: Budapest, Semmelweis Egyetem: belgyógyász szakorvosi képesítés

2019: Budapest, Semmelweis Egyetem: kardiológus szakorvosi képesítés

Nyelvtudás:

angol középfok, C típus (2004)

angol szakmai felsőfok, C típus (2011)

német középfok, C típus (2013)

Tagságok:

Magyar Orvosi Kamara

Magyar Kardiológusok Társasága

European Society of Cardiology

Dr. Méhész Magdolna

Belgyógyász, gasztroenterológus,
foglalkozás-egészségügyi szakorvos

Már 9 évesen, egy mandulaműtét alkalmával elhatároztam, hogy életemet a gyógyításnak, mások segítésének fogom szentelni. Évről évre az lendített előre, hogy a célom lebegett lelki szemeim előtt.

Nem is elégedtem meg az orvosi egyetem után egyetlen szakvizsgával, ezért még megcsináltam négyet. Hiszem, hogy a minél szélesebb körű szakmai tudás birtokában vagyok képes komplexen kezelni pácienseimet.

A MyDoctor Egészségprogram azért is áll közel a szívemhez, mert – ahogyan magam is – a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Empatikus ember lévén a pácienseimet értő figyelemmel hallgatom és igyekszem olyan tanácsokkal ellátni őket, amelyeket, ha megszívlelnek, életminőségükön és egészségi állapotukon is érzik a javulást.

Tanulmányok:
  • 1988 SOTE ÁOK Diploma
  • 1994 Belgyógyászat szakvizsga
  • 1997 Gasztroenterológia szakvizsga
  • 1998 Foglalkozás egészségügyi szakvizsga
  • 2001 Háziorvosi szakvizsga
  • 2011 Egészségbiztosítási szakvizsga

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!