Ortopédia

Az ortopédia a tartó-és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival és azok kezelésével foglalkozik. Ennek a szakterületnek az az elsődleges feladata, hogy az izületi, mozgásszervi és csontszerkezeti megbetegedéseket diagnosztizálja, segítse működésük megőrzését, helyreállítsa és fejlessze azokat. 

Ortopédiai szakrendelés felkeresése ajánlott minden olyan mozgásszervi panasz esetén, amely mozgásbeszűküléssel és tartós fájdalommal jár, hiszen ezek már korai szakaszban is megnehezíthetik a páciens mindennapjait. A vizsgálat során a mozgásszervi kórtörténet megismerése után a páciens fizikális vizsgálata következik, majd amennyiben a szakorvos indokoltnak találja – a képalkotó diagnosztika: röntgen, ultrahang, MR/CT vizsgálatok. Rendelőnkben ultrahang vizsgálatok elvégzésére van lehetőség, illetve segítséget tudunk nyújtani a röntgen és MR/CT vizsgálatok megszervezéséhez külső partnereinknél.

Ortopédiai magánrendelésünk segítséget nyújt többek között az ízületek veleszületett rendellenességei esetén (pl. csípőficam, dongaláb), izületi kopások, fejlődési rendellenességek, váll-és térdpanaszok esetén is. Lehetőséget biztosítunk a felső és alsó végtagok betegségeinek ortopédiai ellátására, illetve segítünk amputált végtagú betegeink rehabilitációjában is.

  • Ortopédiai szakvizsgálat
  • 22 000 Ft
  • Ortopédiai kontroll vizsgálat
  • 18 000 Ft

Dr. Harrira M. Fahed

Ortopéd-, traumatológus-, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos

Diplomámat 1996-ban szereztem a SOTE-n, ezt követően a Weiss Manfréd Csepeli Kórház altató- és intenzív terápiás osztályán, a későbbiekben pedig a Szent János Kórház traumatológiai osztályán dolgoztam. Külföldi tanulmányaim és munkatapasztalataim után közel tíz évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnél tevékenykedtem, ahol alaposan megismerkedtem az amputációs sebészeti-, a gyerek rehabilitációs-, a stroke rehabilitációs-, az agy és koponya sérülések rehabilitációs eljárásokkal.

Ezt követően a Szent Rókus Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának főorvosa voltam, 2019-től kezdődően a Dél-pesti kórház traumatológiai osztályának vezető főorvosaként tevékenykedem.  Szakterületem a mozgásszervi és ortopédiai rehabilitáció, valamint a különböző degeneratív elváltozások kezelése.

Díjak, publikációk, Tagságok

Magyar Orvosi Kamara tagja
Magyar Traumatológiai társaság tagja
Magyar Ortopédiai Társaság tagja
Magyar Rehabilitációs társaság tagja
Magyar-Osztrák Traumatológiai Társaság tagja
Francia Orvosi Kamara tagja
Francia Ortopédiai Társaság tagja

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!