Gasztroenterológia

A gasztroenterológia az emésztőszervi eltérésekkel foglalkozó belgyógyászati tudomány. Az emésztőrendszer részei a szájüreg, a nyelőcső, a gyomor, a vékonybél, a vastagbél, a hasnyálmirigy, a máj és az epe.

Emésztőrendszerünk működésére hatással vannak sportolási és életviteli szokásaink, valamint befolyásolja az elfogyasztott ételek és italok mennyiségi és minőségi összetétele is. Felgyorsult életmódunk és a mindennapos stressznek köszönhetően gyakran alakulnak ki lelki eredetű, pszichoszomatikus betegségek amelyek hasi panaszokat okozhatnak. Allergiás reakciót, intoleranciát válthatnak ki egyes élelmiszerek is, amelyek a gyomor- és bélrendszeri tünetek mellett életminőségünket is ronthatják.

Célszerű minden olyan esetben felkeresni szakorvosainkat, amikor emésztésünk, székelési szokásaink megváltoznak,vagy ha az alábbi emésztési vagy emésztőrendszeri panaszokat érzékeljük: gyomorégés, puffadás, hányás, hasmenés, széklet elváltozás, hasi fájdalom, fokozott bélmozgás, kellemetlen lehelet, indokolatlan súlyvesztés vagy -súlygyarapodás, étvágytalanság, nyelési zavarok. A fentieken túl a MyDoctor Egészségközpont rendelkezésükre áll, amennyiben diagnosztikus és terápiás jelleggel további vizsgálatok elvégzése válik indokolttá.

A konzultáció során a gasztroenterológus szakorvos a diagnózis felállításához a fizikai tünetek mellett nagy hangsúlyt fektet a részletes egyéni és családi kórelőzmények felvételére és elemzésére, valamint megvizsgálja a rendelkezésre álló testösszetételi adatokat is. Az esetek többségében az elvégzett vizsgálatok után gyógyszeres kezelést vagy életmódváltást szoktak javasolni kollégáink, előfordulnak azonban olyan esetek is, amikor a gyógyuláshoz műtéti beavatkozás szükséges.

A gasztroenterológiai vizsgálatok elsődleges célja a betegségek korai stádiumban történő felismerése a teljes gyógyulás érdekében.

  • Gasztroenterológiai szakvizsgálat
  • 23 000 Ft
  • Gasztroenterológiai kontroll vizsgálat
  • 18 000 Ft
Gasztroenterológiai laborvizsgálati csomagok
Ételallergia (Alap nutritív panel 8 féle – IgE) 9 000 Ft
Ételallergia (Nutritív panel 20 féle – IgE) 12 000 Ft
Ételallergia (Nutritív panel 40 féle IgE) 18 000 Ft
Helicobacter pylori szűrés (Helicobacter AT – IgA, IgG) 8 000 Ft
Gluténérzékenység vizsgálata – cöliákia szűrés 15 000 Ft
Laktózérzékenység vizsgálata 12 000 Ft
Gyomor-bélrendszeri daganatok szűrése – CEA (emlő, tüdő, tápcsatorna állapotáról információt adó tumormarker) 4 000 Ft
Gyomor-bélrendszeri daganatok szűrése – CA 19-9 (tápcsatorna állapotáról információt adó tumormarker) 5 000 Ft
Cöliákia szűrőcsomag – gluténérzékenység vizsgálati csomag 30 000 Ft

Dr. Méhész Magdolna

Belgyógyász, gasztroenterológus,
foglalkozás-egészségügyi szakorvos


Már 9 évesen, egy mandulaműtét alkalmával elhatároztam, hogy életemet a gyógyításnak, mások segítésének fogom szentelni. Évről évre az lendített előre, hogy a célom lebegett lelki szemeim előtt.

Nem is elégedtem meg az orvosi egyetem után egyetlen szakvizsgával, ezért még megcsináltam négyet. Hiszem, hogy a minél szélesebb körű szakmai tudás birtokában vagyok képes komplexen kezelni pácienseimet.

A MyDoctor Egészségprogram azért is áll közel a szívemhez, mert – ahogyan magam is – a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Empatikus ember lévén a pácienseimet értő figyelemmel hallgatom és igyekszem olyan tanácsokkal ellátni őket, amelyeket, ha megszívlelnek, életminőségükön és egészségi állapotukon is érzik a javulást.

Tanulmányok
  • 1988 SOTE ÁOK Diploma
  • 1994 Belgyógyászat szakvizsga
  • 1997 Gasztroenterológia szakvizsga
  • 1998 Foglalkozás egészségügyi szakvizsga
  • 2001 Háziorvosi szakvizsga
  • 2011 Egészségbiztosítási szakvizsga

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!