Reumatológia

A mozgásszervi fájdalom rehabilitáció tekintetében a reumatológia az ortopédiával együtt a különböző mozgásszervi panaszok feltárásán és kezelésén dolgozik. Az izmok, ízületek és a gerincoszlop gyulladásai, kopásai, valamint a csontritkulást időben felismerve kezelhető különböző konzervatív eljárásokkal. Szakorvosaink komplexen, a problémák forrásait feltárva dolgoznak azon, hogy a régóta fennálló, vagy akár a hirtelen jelentkező fájdalom esetén minél gyorsabban tenni tudjanak a probléma okának felszámolásáért, valamint a fájdalom megszüntetéséért.

A porcok elvékonyodása (porckopás) az életkor előrehaladtával szinte teljesen elkerülhetetlenek, amelyek nagy fájdalmat tudnak okozni a mindennapi mozgás során. Előrehaladott állapotban protézis beültetése is szükséges lehet, ugyanakkor konzervatív, és jól megtervezett kezelésekkel a porckopás mértéke enyhíthető, így elkerülhető a műtéti beavatkozás. A MyDoctor Egészségközpontban elérhetőek a különböző hialuronsav kezelések, melyek a porcok „feltöltése” által tudják jelentősen növelni a mozgástartományt és csökkenteni az adott testtájék fájdalmát.

A porckopás, illetve a különböző porcproblémák a gerincoszlop tekintetében is jelentős problémát tudnak okozni. A gerincbetegségek, gerincfájdalom hátterében az esetek jelentős részében porckorong probléma áll, mely fájdalommentes képalkotó eljárással alátámasztható, majd kollagén kúrával kezelhető! A különböző tudományos kutatások alapján a kollagénkúra 30-40%-al tudja javítani az ízületi, valamint porckorong kopással kapcsolatos tüneteket, így jelentősen javítható az életminőség.

A MyDoctor Egészségközpont szakorvosai komplexen és célirányosan megtervezett kezelésekkel kordában tudják tartani a mozgásszervi panaszokat, jelentősen csökkentve a hosszan tartó fájdalmat. Szakorvosi hátterünket a széleskörű kezelési lehetőségek támogatják, így intézményünkben elérhető a gyógytorna, gyógymasszázs, valamint a különböző fizioterápiás kezelések mellett a speciális injekciós kúrákkal segítjük a gyors javulást.

  • Ortopédiai szakvizsgálat
  • 22 000 Ft
  • Ortopédiai kontroll vizsgálat
  • 18 000 Ft

Dr. Kisgyörgy Mária

reumatológus szakorvos

Diplomámat 1996-ban szereztem a SOTE-n, ezt követően a Weiss Manfréd Csepeli Kórház altató- és intenzív terápiás osztályán, a későbbiekben pedig a Szent János Kórház traumatológiai osztályán dolgoztam. Külföldi tanulmányaim és munkatapasztalataim után közel tíz évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnél tevékenykedtem, ahol alaposan megismerkedtem az amputációs sebészeti-, a gyerek rehabilitációs-, a stroke rehabilitációs-, az agy és koponya sérülések rehabilitációs eljárásokkal.

Ezt követően a Szent Rókus Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának főorvosa voltam, 2019-től kezdődően a Dél-pesti kórház traumatológiai osztályának vezető főorvosaként tevékenykedem.  Szakterületem a mozgásszervi és ortopédiai rehabilitáció, valamint a különböző degeneratív elváltozások kezelése.

Díjak, publikációk, Tagságok

Magyar Orvosi Kamara tagja
Magyar Traumatológiai társaság tagja
Magyar Ortopédiai Társaság tagja
Magyar Rehabilitációs társaság tagja
Magyar-Osztrák Traumatológiai Társaság tagja
Francia Orvosi Kamara tagja
Francia Ortopédiai Társaság tagja

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!