Fókuszban a mozgás!

Derék- és hátfájás, ízületi fájdalmak? Fejfájás, vagy izomfájdalom? Mindennapjainkat gyakran, és széles körben megkeserítik azok a krónikus egészségügyi problémák, amely az egészen fiataloktól az idősebb generációkig szinte mindenkit érintenek. Van, hogy az évtizedeken át tartó fizikai-, vagy épp a rendszeres sportból eredő megterhelés, illetve akár ellenkezőleg, az állandó ülőmunka okoz szinte már elviselhetetlen fájdalmakat. Gerincünk és izmaink egészsége a mi kezünkben van, tudunk azért tenni, hogy a különböző eredetű fájdalmak végére járjunk.

A MyDoctor Egészségközpontban elindul a komplex mozgásszervi- és fájdalomrehabilitáció, mely számos szakorvosi területen nyújt segítséget. Jelentősen fejlesztjük neurológiai szakellátásunkat, illetve bevezetjük az ortopédiai szakrendelést, a fizioterápiát és a gyógytornát azért, hogy pácienseinket minél szélesebb spektrum alapján tudjuk kezelni!

Neurológia

A neurológus a beteg panaszainak hátterében felmerült szervi elváltozás feltárására törekedik. Mivel az emberi agy a szervezet valamennyi funkcióját szabályozza, az idegi eredetű problémák kimutatása nem egyszerű, mert nem ritkán lelki túlterhelés (pszichoszomatikus zavar) húzódik meg az organikus elváltozások mögött. Annak kiderítése, hogy fizikai vagy lelki eredetű e a problémánk (például az állandó fejfájásunk), nem könnyű, a prognózis és a célzott gyógykezelés egzakt analízist és felelősségteljes feltárást kíván. Az izomerő gyengülése (bénulás), zsibbadások, érzészavarok, mozgásbeszűkülés, a finom mozgások (kordináció) zavara, remegés, a helyzetváltozás nehézsége, járászavar, szédülések, a különböző lokalizációjú fájdalmak (fejfájás, a nyak-, hát-, ágyéki terület-, végtagfájdalmak) hátterében nemegyszer súlyos betegség húzódhat meg. Az érzékszervek működésének változása (a látás, hallás, ízérzés, szaglás) csökkenése, a memória (kognitív funkciók, az alvás, a szellemi állapot) érintettsége, a zavartság, a beszéd (kifejezés vagy megértés), görcsök jelentkezése a háttérben meghúzódó betegség mielőbbi feltárását sürgeti a gyógyulás sikere, a korábbi egészség helyreállítása érdekében. A MyDoctor Egészségközpont neurológiai vizsgálatai magas szintű, nagy kórházi tapasztalat alapján a biztosítják a neurológiai kórkép feltárását, a panaszok megszüntetését a mielőbbi gyógyulás reményében.

Ortopédia

Az ortopédia a tartó-és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival és azok kezelésével foglalkozik.Az orvostudomány e szakterületének feladata az aktív (izomzat) és a passzív (csontváz) mozgási szervrendszer, a végtagok, a gerinc és a járulékos szervek alakjának és működésének megőrzése, helyreállítása és fejlesztése.
Ortopédiai szakrendelés felkeresése ajánlott minden olyan mozgásszervi panasz esetén, amely mozgásbeszűküléssel és tartós fájdalommal jár, például:

izomfájdalom
ízületi fájdalmak és gyulladások
csípő és végtagi csontok betegségei
inak betegségei
gerinc betegségei
Ortopédiai szakvizsgálat során a mozgásszervi anamnézis (kórtörténet) felvétele után, a páciens fizikális vizsgálata következik, melynek központjában az aktuális mozgásszervi probléma áll. A következő lépés – amennyiben a szakorvos indokoltnak találja – a képalkotó diagnosztika: röntgen, ultrahang, MR/CT vizsgálatok. Intézményünkben ultrahang vizsgálatok elvégzésére van lehetőség, illetve segítséget tudunk nyújtani a röntgen és MR/CT vizsgálatok megszervezéséhez külső partnereinknél.

Fizioterápia

Az orvostudomány gyors fejlődése mellett egyre inkább előtérbe kerül a természetes gyógymódok alkalmazásának igénye. Az átlag életkor növekedésével nő a fizioterápiás kezelésekre szoruló, mozgásszervi betegek száma. A gyógyszeres terápia kismértékű visszaesése mellett a figyelem újból és fokozottan a természetes gyógymódok felé fordult. A fizioterápiás kezelések többsége huzamosabb időn át, mellékhatások és hozzászokás nélkül végezhető. A fizioterápia a természeti energiákkal végzett gyógykezelést jelenti, a gyógyítás legősibb ága. A fizioterápia tágabb fogalom, magába foglalja a Fizikoterápia területét. A fizikoterápia csak fizikai energiákat használ a gyógyításra, ide soroljuk az elektro-,foto-, hydro-, termo-, és mechanoterápiás eljárásokat.
A fizikai gyógymódokban közös az ingerjelleg, amely a szervezet működését, áthangolja helyes irányba tereli. A fizioterápiás módszerek legtöbbje a szervezet saját védekező rendszerének mozgósításával, a sejtfolyamatok stimulálásával, biokémiai reakciók egészsorozatával váltja ki a kívánt hatást, elősegítve ezzel a szervezet öngyógyulását. Az energiák megfelelő dozírozása mellett nincs károsító mellékhatás.

Gyógytorna

A MyDoctor Egészségközpont a Fizio+ gyógytornaközponttal együttműködve biztosítja az egyéni, illetve csoportos gyógytorna lehetőségét.
A gyógytorna a különféle mozgásszervi betegségek megelőzésének és gyógyításának hatékony módszere. A már kialakult, különösen a krónikus, tartós ízületi és izom panaszok kezelésénél szinte mindig ajánlott egyéni kezelésen részt venni. A torna mellett különböző technikákat alkalmazunk, melyeket a páciens aktuális állapotához igazítva választunk ki, ezzel a komplex kezeléssel törekedve a lehető legjobb állapot elérésére és az életminőség javítására. A személyre szabott gyakorlatokat gyógytornászaink precízen betanítják, utána pedig a pácienseink otthon végezhetik tovább azokat.

Ha szeretnél a fájdalom végére járni, szakembereink szeretettel várnak!

Leave A Comment

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!